Utdelning av Barn- och ungdomsteaterpriset, Bibu, Helsingborg

13234810_10154572143301494_547381444_o

Mia Ringblom Hjertner, Thomas Lindahl, Thorsten Dahn och Anna Karinsdotter tar emot Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och ungdomsteaterpris 2015 för Min mamma är en drake.

Nu är Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och ungdomsteaterpris för 2015 överräckt till några av upphovspersonerna bakom Göteborgsoperans och Kungliga Operans uppsättning Min mamma är en drake. Läs om priset och motiveringen här.

På nyligen avslutade scenkonstbiennalen Bibu i Helsingborg befann sig regissören Mia Ringblom Hjertner, kompositören Thomas Lindahl, scenografen och ljussättaren Thorsten Dahn, samt verksamhetsledaren för Unga på Operan, Anna Karinsdotter, för att ta emot priset.

Utdelare var Svenska Teaterkritikers Förenings ordförande Anna Håkansson i sällskap av Karin Helander, som också ledde det lyckade seminariet ”Mammor, marsianer och en och annan drake – om vad som krävs för att göra barnopera i Sverige i dag”, arrangerat av Svenska Teaterkritikers Förening och Kungliga Operan, på Bibu.

Priset består förutom äran i en pristavla: litografin Utroparen, en kostymskiss från Peter Weiss Marat/Sade, signerad Gunilla Palmstierna-Weiss.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s